Dette indlæg har været læst 3530 gange!

Multiresistente bakterier er ved at blive et større og større problem. Multiresistente bakterier kan risikere at blive livstruende, idet at multiresistente bakterier i nogle tilfælge umuliggør behandling med simpel antibiotika (medicin).

Men hvad nu hvis man kunne angribe bakterierne med en virus?

At angribe bakterier med virus er muligt. Disse vira kaldes for bakteriofager. En bakteriofag er altså en virus mod bakterier. Bakteriofager findes i havvand over hele verden. Der findes flere millioner bakteriofager i en 1 kubikcentimeter vand. (1 cm^3).

De er derfor meget nemme at finde, men at få dem til at angribe ønskede bakterier er en længere process, som kaldes “Phage Display Technology”, den vil jeg dog ikke komme ind på her. Det er muligt at genmanipulere disse vira til at angribe meget stemte bakterier. Faktisk så præcist, at de ikke angriber andre bakterier i fx kroppen, end de ønskede patogener (sygdomsbakterier).

Bakteriofager er en forholdsvis ny teknologi, og er derfor ikke anvendt i praksis. Få tilfælde af at anvende den, er dog set i Rusland og Belgien under 2. verdenskrig, hvor bl.a. bandager og plastre var dyppet i bakteriofager, og ville angribe infektioner i sår.