Dette indlæg har været læst 8699 gange!

Verdens største landdyr er den afrikanske elefant. Elefanterne kan blive op til 3½ meter høje, målt fra jorden op til skulder. Desuden kan den veje op mod 6 tons

Derimod er verdens største dyr blåhvalen. De kan blive op til 33 meter, og veje op mod 190 tons. Hunnerne er oftest størst. Når en hun får et barn, kaldes det en kalv. En kalv drikker omkring 190 liter mælk om dagen.

For at sætte tingene i perspektiv kan man sammenligne elefanten og blåhvalen. En elefant vejer ligeså meget, som en blåhvals tunge

Verdens mindste pattedyr er den thailandske Humlebi-flagermus. Den vejer ca. 2 gram.

Verdens giftigste dyr er havhvepsen Chironex fleckeri. Denne er en goble ligesom en brandmand, som vi finder ved de danske kyster. Giften fra denne goble kan dræbe et mennesker på få minutter. Ved kontakt, oplever et offer en let besvimelse, som også kan resultere i drukning. Dog kan noget så simpelt som nylon-strømper yde en vis form for beskyttelse, og bruges bl.a. af australske livreddere.

Verdens største edderkop er den sydamerikanske tarantel: Goliath-edderkoppen. Den kan spise mus og firben, dog lever den mest af insekter. Edderkoppen kan nå et benspænd på op til 30 centimeter! Det kan sammenlignes med store tallerkner, eller højden på mange magasiner. Et stykke A4 papir er omkring 29,5 cm i højden!