Dette indlæg har været læst 4631 gange!

Serien “Venner” kender langt de fleste af os, som har haft tændt et TV de seneste 10 år. Venner er desuden den mest indbringende sitcom nogensinde.

Før serien fik navnet “Friends”, blev navne som Friends like us, Six of One, Across the hall, Once Upon a Time in the West Village, og Insomnia Cafe, foreslået. Originalt skulle serien kun have fokuseret på Monica, Ross, Rachel og Joey. Chandler og Phoebe skulle have være bi-roller. Derudover skulle det også have været meningen at Monica og Joey skulle have været et par.

Ellen DeGeneres blev tilbudt rollen som Phoebe, men valgte at takke nej.

I de tidlige stadier af udviklingen af serien, var det meningen at Chandler skulle være homoseksuel. Måske lidt ironisk da Matthew Perry (Rolleindehaver af Chandler), jo i virkeligheden er homoseksuel.

Rembrandts “I’ll Be There For You”, som er titel sangen, var ikke første valg til titel sang. Originalt var det sangen “Shiny Happy People” af R.E.M. som kan ses i denne intro til serien her.

“I’ll be there for you” lå nummer ét på “Billboard Hot 100″ i 8 uger i 1995.

Billed-rammen som hænger på døren i Monicas lejlighed, havde originalt et spejl i sig. Det blev ødelagt af et crew-medlem, men fordi det stadig så godt ud, blev det bestemt at lade det hænge.

peep-hole

Sofaen som befinder sig i caféen “Central Perk”, blev fundet af en Set-designer i kælderen hos Warner Bros. Studio.

I de første par episoder, er Monicas og Rachels lejlighedsnummer, nummer ’5′. Det blev senere ændret til nummer ’20′, da nummer ’5′ typisk ville ligge på en lavere etage. Det samme skete med Chandler og Joeys lejligheds nummer, som blev ændret fra 4 til 19.

I sæson 1, er Phoebe rigtige alder 31 år. Derefter kommer Monica, som er 30, Ross og Joey var begge 27, og Chandler samt Rachel var begge 25 år gammel. Sæson 2 er den eneste sæson uden en “Thanksgiving” episode.

Hele Monicas navn er: Monica E. Geller. Man hører aldrig hvad E står for. Derudover var Monica den eneste af de 6 venner som ikke blev nomineret til en Emmy for sin optræden i serien.

Bruce Willis optræder i flere afsnit som gæste-stjerne. Det gjorde han kvit og frit. Det gjorde han, da han tabte et vædemål til Matthew Perry (Chandler). Imens de to var i gang med at filme “The Whole Nine Yards”, væddede de to om, at hvis filmen blev nummer ét i salg den første weekend, så skulle Bruce Willis optræde i venner gratis.

Originalt skulle “Gunther” kun være en statist. Han blev valgt til at være statist i Central Perk fordi han vidste hvordan man brugte en espresso maskine.

Køleskabet i Monicas lejlighed fungerede. Det blev brugt til at nedkøle drikkevarer til skuespillerne og crewet.

I begyndelsen af sæson 1, tjente hver af de 6 venner omkring $22.500 pr. episode. I slutningen af serien, tjente hver af dem omkring $1 million pr. episode.

Den sidste episode i serien blev set af over 52 millioner seere.