Tilfældig viden Nr. 31 – Diverse underlige fakta

Dette indlæg har været læst 9332 gange!

Kun én satellit er blevet ødelagt af en meteor: Den Europæiske Rumorganisation’s Olympus satellit i 1993.

Stivelse anvendes som laminat i fremstillingen af papir. Det er stivelsen, der kontrollere at blæk bliver tørt og ikke flyder ud på papiret. Billigere papirer bruger ikke så meget stivelse, og det er derfor at blæk på aviser er nemt at “smøre ud”, sammenlignet med blæk på fx printerpapir.

Sterlingsølv (bruges til at lave knive og gafler) er ikke rent sølv. Rent sølv er for blødt til at blive anvendt i de fleste bordservices, og er derfor blandet med kobber. 92,5 procent er sølv, og 7,5 procent er kobber.

En computer-chip lavet af silicium, og som er på størrelse med en 5 kr. har lige så meget kapacitet som den oprindelige 1949 ENIAC computer – den var på størrelse med en “by blok”, eller 300 meter x 300 meter.

Med et hurtigt blik på Celsius skalaen, giver den mere mening end Fahrenheit skalaen for temperaturmåling. Me

ENIAC Computer 1949

n Celcius-skalaens dens skaber, Anders Celsius var en speciel og særlig videnskabsmand. Da han først udviklede sin skala, skete frysning af vand ved 100 grader og vand kogte ved 0 grader. Ingen turde sige ham imod, selvom det omvendte måske gav mere mening, så andre forskere ventede indtil Celsius døde for dermed at ændre skalaen.

Et jetfly som flyver 1.000 km/t, bliver et atom kortere end dets oprindelige længde.

Ifølge sikkerhedsudstyrs-specialister, vil sikkerhedssystemer der bruger bevægelsessensorer ikke virke korrekt, hvis vægge og gulve er for varme. Infrarøde stråler anvendes i en bevægelsesdetektor, og strålerne reflekteres af personers kropstemperatur på 36 grader celsius eller der over.
Hvis rummet er for varmt, vil bevægelsesdetektoren ikke registrere en ændring i strålevarme, når der kommer nogen ind i rummet og bryder den infrarøde stråle. Sikkerheden kan derfor blive kompromitteret, hvis du gulvet og væggene er 36 grader eller der over.

Western Electric havde held med sig, og fik lagt lyd på film. Derudover indførte de systemer til mobilkommunikation, som kulminerede med den cellulære telefon, eller mobiltelefonen.

Den 23. december 1947 afholdt Bell Telephone Laboratories i Murray Hill, NJ, en hemmelig demonstration af transistoren, som markerer grundlaget for moderne elektronik.

Strudse kan løbe hurtigere end heste, og hannerne kan brøle som løver.

Dovendyr tager to uger om at fordøje deres mad.