Dette indlæg har været læst 11618 gange!

Der har altid, lige siden tidernes morgen, været forskellige tidszoner verden over. Det kommer i takt med, at solen roterer rundt om jorden. Men hvornår startede mennesket med at indføre deciderede tidszoner?

Det første land som startede med at have forskellige tidszoner synkroniseret til standart tid, var Storbritannien. I Storbritannien gav man systemet navnet “Railroad Time” (jernbanetid), fordi tid spillede en central rolle hvad angik jernbanerne og togtiderne. Det skete i 1847.

I 1883 begyndte man at udvikle et lignende system i USA. Det gjorde man på grund af at de forskellige store jernbanefirmaer alle valgte at køre på deres egen tid. Jernbaner som var placeret vest for Chicago brugte Chicago Tid, jernbanerne i New York brugte New York tid osv. Det skabte problemer. Hvis man valgte at tage et tog som tilhørte et jernbanefirma i New York med kurs mod Chicago, så var tiderne angivet i New York tid, hvilket skabte problemer for de folk som skulle tage med toget tilbage fra Chicago mod New York.

Nogen firmaer var også så glade for deres hjemby, at de kørte på deres helt egen tid – som kunne være 10 minutters forskel fra fx New York Tid. Det gav også problemer, da togene i 1883 ikke giv hver time, men måske kun 3 gange om ugen. Så er det surt at komme 10 minutter for sent.

I 1879 foreslog Sandford Flemming det system vi kender til i dag, GMT (Greenwich Mean Time).