Dette indlæg har været læst 18069 gange!

OL har en lang række traditioner, og en lang række underlige faktaoplysninger.

Her har vi fundet frem til en liste over de underligste.

Antikken:

Dagens atleter følger en streng ernæringsmæssig diæt, men i Grækenlands antikke lege spiste atleterne mest ost.

Antikken:

Deltagerne var nøgne under konkurrencerne.

1896, Athen:

USA’s første OL-guldmedaljevinder i trespring blev nægtet at deltage i legene fra sit studiested, Harvard. Så James Connolly droppede ud af universitetet og deltog.

1928, Amsterdam:

Australiens Henry Pearce stoppede pludseligt med at ro under sin kvartfinale. Årsag: Der kom en andefamilie svømmende. Pearce endte dog med at vinde sit heat og efterfølgende guld i finalen.

1928, Amsterdam:

Dronning Wilhelmina af Holland anmodede om, at legene blev flyttet, så det kunne passe med hendes ferie til Norge. Det blev dog afvist.

1936, Berlin: USA vandt basketball-guld ved at slå Canada med usædvanlig lav score på 19-8. Kampen blev spillet udenfor på en sandbane, hvilket gør det umuligt at drible.

1948, London:

Dårligt vejr betød, at de to sidste finaler måtte afvikles ved aftentide. Atleterne fik lys fra billygter.

1952, Helsinki: På anmodning fra Sovjet var der tre forskellige olympiske byer; en for mænd, en for kvinder og en for atleter fra bag Jerntæppet.

1952, Helsinki:

Da Josy Barthel vandt guld for Luxembourg på 1500 meteren, var hans sejr så overraskende, at man ikke havde medbragt noderne til landets nationalmelodi. Barthel stod på podiet og ventede på melodien, som orkestret blev nødt til at improvisere. Det gjorde de så dårligt, at guldvinderen begravede sine hænder i ansigtet og græd.

1956: Melbourne:

Strenge australske karantæneregler betød, at alle ridekonkurrencerne blev afholdt i Stockholm.

 

Kilde “http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2012/07/17/065837.htm”

1896, Athen:

Svømning foregik på følgende måde: Deltagerne blev sejlet ud i vandet med båd – herefter skulle de så svømme den krævede afstand tilbage til kysten.

1900, Paris:

I dag skyder man lerduer. For 112 år siden skød man rigtige duer. Mere end 300 fugle blev dræbt i legenes navn, 21 af dem af OL-vinderen Leon de Lunden fra Belgien.

1900, Paris: Disse lege bød også på længdespring på hest og højdespring på hest. Extra Dry vandt førstnævnte ved at slå Oreste med et spring på 6,10 meter.

1904, St. Louis:

Den amerikanske maratonløber Fred Lorz fik frataget sin sejr, da det kom frem, at han havde fået et lift i en bil på den største del af strækningen. Han blev sat af få kilometer før mål og kunne løbe overlegent i mål.

1904, St. Louis:

George Eyser vandt seks gymnastikmedaljer, tre guld, to sølv og en bronze, i løbet af en enkelt dag til trods for, at han havde træben. Han mistede sit venstre ben, da han blev kørt over af et tog.

1912, Stockholm:

Den russiske bryder Martin Klein var alt for træt til at deltage i finalen, efter at hans semifinale mod Finlands Alfred Asikainen tog 11 timer.

1912, Stockholm:

I alt 34 løbere gennemførte ikke dette års maraton. Den ene løber, Francisco Lazaro, døde under løbet. Senere på dagen manglede der stadig en løber, nemlig Japans Shizo Kanaguri. Under løbet var han blevet så udmattet, at han faldt om inde i en park, hvor en familie var på skovtur. De gav ham hindbærsaft og lod ham sove. Da han vågnede flere timer senere, var han så flov over sin præstation, at han tog hjem til Japan uden at fortælle det til nogen.

1924 og 1928:

Johnny Weismuller vinder fem svømme-guldmedaljer til disse to OL. Han medvirker senere i 12 film om junglehelten Tarzan, hvor han spiller hovedrollen. Da han i 1958 bliver forsøgt kidnappet bruger han sit berømte junglehyl til at slippe fri fra de cubanske kidnappere.

1928, Amsterdam:

Seks af de otte deltagere i kvindernes 800 meter-løb kollapsede af hedeslag på målstregen, og begivenheden kom ikke på programmet igen før 1960.