Dette indlæg har været læst 16436 gange!

Hvem er verdensmester i at drikke øl? Hvor stammer øl fra? Hvorfor står der PLSNR og ikke PILSNER på bestemte øl?

Det er essentielle spørgmål for alle mænd.

Øl stammer fra Babylon for omkring 8000 år siden, ca. 6000 f.Kr. De første spor af øl i Danmark er ca. 3400 år gamle, og de spor stammer fra Egtvedspigens grav.

De første øl der blev masseproduceret var Lagerøl. Den første lagerøl blev brygget i Danmark i 1838.

Carlberg var det første store bryggeri i Danmark. Det blev grundlagt i 1847. Tuborg blev grundlagt i 1873.

Den første pilsner blev brygget i Plzeň, Tjekkiet. Da der er ophavsret (copyright) på navnet Pilsner, da det stammer fra Plzeň, må det ikke stå på flasker. Derfor står der PLSNR.

Budweiser er en kendt øl. Den blev for første gang produceret i Tjekkiet, men da nogle Amerikanere med smag for øl smagte denne velsmagende øl, valgte de at tage konceptet med tilbage til USA. De startede deres eget bryggeri og kaldte øllen Budweiser. Det var måske ikke den bedste idé set i bagklogskabens lys. Der har nemlig været utallige retssager mod det amerikanske bryggeri, og sagen er den dag idag stadig ikke færdig.

Verdens hurtigste øldrikker Steven Petrosino, drak én liter øl på 1,3 sekunder. På 6 sekunder har Peter Dowdeswell drukket 2 liter øl. Dette er den største mængde øl som Guinness Rekordbog vil registrere. Peter Dowdeswell har ligeledes drukket 1½ liter øl på 3 sekunder, stående på hovedet.