Dette indlæg har været læst 7741 gange!

Diamanter er flotte, smukke, og tiltrækker flere piger end Charlie Sheen iført habit lavet af dollarsedler.

Diamanter er også utroligt dyre. Hvis du spørger en butikssælger, hvorfor de er dyre, svarer de at det er fordi, at de varer for evig. Men er det nu også rigtigt? Er der overhovedet noget som kan vare for evig?

Selvom diamanter er et af universets absolut hårdeste materialer, betyder det ikke nødvendigvis at det ikke kan destrueres. Faktisk destrueres diamanter så snart de er i sollys.

Hvad er diamanter lavet af? Hvordan finder man ud af hvad de er lavet af? Antoine ­Lavoisier prøvede i 1772 at brænde diamanter, hvilket også lykkedes ham. Utroligt høje temperaturer, som fx findes i en laser kan brænde diamanter. Hans forsøg viste, at diamanter bliver til CO2 ved forbrænding, nøj­agtigt som det er tilfældet med trækul. Ud fra det konkluderede Antoine Lavoisier, at diamant er en krystallinsk form for kulstof.

Det er således, at alle stoffer vil prøve at blive så stabile som overhovedet muligt. CO2 er mest stabilt når det er grafit. Før eller siden vil diamanter derfor blive til grafit. Det går dog ekstremt langsomt.

Den bedste måde at beskytte dine diamanter på, er ved at holde dem fra sollys. Men hvor meget skade gør sollys egentlig? Selv ved kraftig sollys året rundt, vil der gå mere end 10 milliarder år før der kan anes en forandring i diamanten. Så du behøver ikke være bange for at gå med dine diamanter udenfor.