Dette indlæg har været læst 7561 gange!

At smile er noget som alle mennesker gør mindst én gang om dagen. Men hvorfor smiler vi?

Når dyr viser deres tænder, er det ikke fordi de smiler, men derimod for at skræmme fjenden. Jeg tror at folk ville grine hvis en person stilte sig op og viste tænder og prøvede at virke truende.

Mennesket er det eneste dyr som viser tænder som en venlig gestus. Hvis du går i zoologisk have og smiler til aber, ser de det som en trussel og ikke som en venlig gestus.

Hurtig baggrundsinformation: Dyr udvikler sig altid til at tilpasse sig noget nyt og andet miljø – evolution. Det kan dog tage nogle millioner af år.

For 5-7 millioner år siden var vores forfædre stadig abelignende, men også menneskelignende. Menneskeaber. Som tiden gik mistede de deres hjørnetænder i og med at de blev mere og mere menneskelignende. De havde ikke brug for at angribe og dræbe byttet på samme måde som andre dyr, da de brugte fx bue og pil eller andre primitive våben. Maden blev tilberedt til en hvis grad, så de store hjørnetænder som virker truende blev overflødige. Som evolutionen siger, ændrer dyr sig. Hjørnetænderne forsvandt da de var overflødige, og dette gav mere plads til et større område til hjernen. Hjernen blev større i og med at disse menneskeaber blev klogere. Hjernen blev det nye våben. Der var nu ingen grund til at vise tænder. Disse menneskeaber kunne nu tænke sig frem til nye truende positioner, som fx specielle stillinger med sten eller spyd.

Men da vores hjerne blev større, ændrede vores ansigtsmimik sig også. Vi fandt på en ny måde at vise tænder. At smile :)