Dette indlæg har været læst 1670 gange!

Ordet “heks” kommer fra det gamle engelske ord wicce, hvilket betyder “klog kvinde”. Faktisk var wiccan højt respekterede mennesker engang. Ifølge populær tro, så holdte hekse et af deres to hovedmøder eller sabbats på Halloween aften.

Fordi filmen Halloween (1978) var på et så stramt budget, måtte de bruge den billigste maske, de kunne finde for karakteren Michael Meyers, som viste sig for at være en William Shatners Star Trek maske.

De første Jack O’Lanterns blev faktisk lavet af roer.

Halloween er den næsthøjeste bruttoprodukt-ferie efter jul i USA. Det betyder, at det er den højtid hvor folk handler mest, efter jul.

Fobier: Fasmofobi (frygten for spøgelser), Wiccaphobia (frygten for hekseri) og Nyktofobi (frygten for mørket). Samhainophobia er frygten for Halloween.

50% procent af børnene foretrækker at modtage chokolade slik til Halloween, sammenlignet med 24%, der foretrækker ikke-chokolade slik og 10%, der foretrækker tyggegummi i USA.

Uglen er populær under Halloween. I middelalderens Europa blev uger betragtet som hekse, og hvis man hørte en ugles sang, så ville nogen dø.

Ifølge en irsk folkehistorie, så er Jack O’Lanterns opkaldt efter en mand ved navn Jack, der fordi han havde snydt djævelen og dermed døden flere gange, var forbudt indgang i både himlen og helvede. Han blev dømt til at vandre rundt om jorden og på sin tur vinkede med sin lanterne for at lede folk væk fra deres stier og dræbe dem.

Det største græskar, der nogensinde blev målt, blev dyrket af Norm Craven, der brød verdensrekorden i 1993 med et 380 kg. græskar.

Stephen Clarke holder rekorden for verdens hurtigste græskar udskæringstid: 24.03 sekunder, og slog dermed sin tidligere rekord på 54,72 sekunder. Konkurrencereglerne angiver, at græskaret skal veje mindre end 10 pund og være udskåret på traditionel måde, hvilket i det mindste kræver øjne, næse, ører og mund.

Trick-or-treating udviklede sig fra den antikke keltiske tradition, som handlede om at lægge godbidder og mad ud til ånder, der vandrede rundt på gaderne på Samhain, en hellig festival, der markerede slutningen af ​​det keltiske kalenderår.

Halloween

“Souling” er en middelalderlig kristen forløber til nutidens trick-or-treating. På Hallowmas (1. november) ville de fattige gå dør til dør og bé for de døde, for derimod at få kager.

Den første omtale af trick-or-treating på print i USA fandt sted i 1927 i Blackie, Alberta, Canada.

“Halloween” er kort for “Hallows ‘Eve” eller “Hallows’ Evening”, som var aftenen før All Hallows (hellig) Day eller Hallowmas den 1. november.

Sort og orange er typisk forbundet med Halloween. Orange er et symbol på styrke og udholdenhed, og sammen med brunt og guld står det for høst og efterår. Sort er typisk et symbol på død og mørke og virker som en påmindelse om, at Halloween en gang var en festival, der markerede grænserne mellem liv og død.

Irland antages typisk at være fødestedet for Halloween.

Fugleskræmsler, en populær Halloween udstilling, symboliserer landbruget og dennes sammenkobling med halloween tilbage i tiden.

Halloween er blevet kaldt alt fra hallows ‘eve, hekseaften, san-apple nat, og sommerens ende.

Halloween blev påvirket af den antikke romerske festival Pomona, som fejrede høstgudinden med samme navn. Mange Halloween-skikke og spil, der indeholder æbler (som det at fange æbler i en spand vand kun med munden) og nødder dateres fra denne tid. Faktisk har Halloween tidligere været kaldt San-Apple nat.