Dette indlæg har været læst 4959 gange!

Når det kommer til verdens fineste kaffe, Kopi Luwak kaffen, er det måske en blanding af ovenstående. Den nu afdøde amerikanske kaffe- og madkritiker Chris Rubin udtalte omkring Kopi Luwak kaffen: “Kaffen har en utrolig fylde, den er nærmest sirups- agtig. Den er rig på aroma og stærk, men har en lang, fin eftersmag af chokolade,” sagde han efter at have prøvesmagt den eftertragtede bønne. Trods den høje kvalitet og gode smag, produceres den på en højst usædvanlig måde.

Kopi Luwak fremstilles i Indonesien og her lever også desmerdyret eller kaffekatten, som den har fået tilnavnet. Desmerdyret æder kaffebønner og gennem dens fordøjelsessystem øges bærrets aroma, pga. den gæringsproces, der foregår.

Indonesiske bønder har kendt til den fine smag af kaffen i århundrede. Indonesien blev koloniseret af hollænderne fra 1595 til 1945. De opdagede den utrolige smag og tog den til Europa, selvom den aldrig rigtig slog igennem på det europæiske marked. For 4 år siden begyndte man at sælge den på australske cafeer, hvor prisen for en kop svarer til 275 kr.

Selv den dag i dag er prisen på den eftertragtede bønne meget høj. For et halvt kilo koster mellem 1000 og 3000 kr. på verdensmarkedet.

Disse ekstreme priser skyldes, den kvalitet desmerdyret tilføjer kaffebønnen efter den er spist, fordøjet, skidt ud, renset og brygget.

Så er der tale om god kvalitet eller kvalitets lort.