Dette indlæg har været læst 6380 gange!

Fredag er ikke i sig selv skræmmende. Men når det er en fredag, og d. 13 på samme tid, så går mange fra vid og sans og bliver utroligt overtroisk. Er det på grund af tallet 13 i sig selv, da tallet 13 jo er et ulykkestal? Hvad er det, som gør fredag d. 13 skræmmende?

Nu om dage forbindes fredag med weekend, altså noget positivt. Men historisk set er det ikke sådan. På “Den sidste nadver” af Leonardo DaVinci ser man Jesus og 12 disciple – 13 mennesker hos et bord. Jesus blev desuden korsfæstet på en fredag, og andre ulykker op gennem 1800-tallet har været sket på fredage. Der er skrevet små fortællinger ned gennem 1800-tallet om mennesker og fredage. En af dem lyder:

Der var engang en mand, som ikke troede på, at ulykke rammer den, som lader arbejde begynde en fredag. Han skulle bygge et skib. Han lod bygningen af skibet påbegynde en fredag, det stod færdig fredag, det fik navnet fredag og han sejlede ud med skibet en fredag. Manden har man aldrig hørt fra eller set igen

Der findes meget overtro omkring tallet 13. Flyselskabet SAS har fx ikke en “række 13″, og på mange hoteller findes “etage 13″ heller ikke, så lad det ikke skræmme dig hvis du står i elevatoren.

Men hvorfor fredag d. 13?

- Forklaring lyder på, at der den 13. oktober 1307 (en fredag), blev tempelherrerne fanget, tortureret og brændt på bålet, efter ordrer fra Kong Philip IV af Frankrig. Tempelridderne truede bl.a. hans position som konge.