Dette indlæg har været læst 8506 gange!

Nogle studier for et par år tilbage, viste at drømme  kun varede et par sekunder. Det er nu modbevist af søvnforskerne William Dement og Nathaniel Kleitman fra Stanford University.

Disse to herre har bevist, at drømmens handlingsforløb tager lige så lang tid i drømme, som det ville gøre i den virkelige verden.

Så tænker du selvfølgeligt at du har oplevet drømme som er lange og måske længere end en nats søvn. Det er fordi, at hjernen kun opfatter handlingsforløbet opdelt. Når du drømmer, drømmer du måske 10 sekunder på et tidspunkt. 2 minutter senere drømmer du igen 10 sekunder osv.

Tidligere mente man desuden at drømme kun optrådte i REM-tilstanden. Det er nu også bevist at der også drømmes i NREM tilstanden. Forskellen på REM og NREM er hvor dybt man sover. REM er den dybeste tilstand man kan være i når man sover. NREM er tilstanden lige før REM. Hvis man bliver vækket under REM-tilstanden kan man ofte godt huske hvad man drømte. Derimod hvis du bliver vækket i NREM-tilstanden vil du være forvirret og ikke være klar over hvad du drømte. Hvis du falder i søvn i fx en bus, vil du ofte kun befinde dig i NREM-tilstanden da kroppen ikke får lov til at slappe fuldstændig af, og din underbevidsthed er godt klar over at du skal holdes vågen da du om ikke ret længe skal af bussen igen.